Kull I

29.06.2024

Lørdag 30. Juni.

Da var det Kiara (Idun) sin tur. Som siste valp forlot hun i dag mor og resten av storfamilien for å dra til sin nye familie på Fjellhamar. Her vil hun få en god oppvekst og en storesøster på 5 år. En Yorkshire terrier.

Plutselig er det blitt mye roligere i huset, og både voksne og hunder føler på at nok en periode med valper i huset er over. Nå tar vi noen uker ferie, så vil vi komme tilbake med planene for neste kull utpå ettersommeren.

Kiara (Idun) var den siste av valpene til å forlate oss.
Kiara (Idun) var den siste av valpene til å forlate oss.

Søndag 23. Juni.

I går ble "Chevy" (Isildur) hentet til sitt nye hjem på Sunnmøre. Turen dit gikk fint og alt står bra til med gutten som foreløpig er den største i kullet. 

Fra torsdag til fredag var de to siste valpene hjemme hos pappa Balder på besøk, mens matmor og matfar fikk ett velfortjent pusterom på konsert i Trondheim. Hjemme hos Balder og familien fikk "Chevy" og "Kiara" (Idun) masse kos og oppmerksomhet både fra pappa Balder og familien på to bein. 

Nå når det kun er "Kiara" igjen fram til neste lørdag, har vi åpnet opp huset slik at hun får være en del av hele storfamilien den siste uka. 

"Chevy"
"Chevy"

Onsdag 5. Juni.

I går var valpene ute på sin første biltur. Turen gikk til veterinæren for helsjekk før overlevering til nye eiere kan foretas. Her fikk de vaksine og ble chippet. Alle fikk skryt for gemytt og alle hadde korrekt bitt. Gutta hadde de testiklene de skal være levert med ;) , så alt var bare fryd og gammen. 

Naturlig nok var de litt slitne i hodet etter opplevelsene hos veterinæren, så de var ganske rolige i våkeperioden på ettermiddagen.

Mye administrasjon med ett valpekull.
Mye administrasjon med ett valpekull.

Fredag 31. mai.

Da har valpene passert sju uker gamle. Aktivitetsnivået i tiden de er våkne er rimelig høyt i denne perioden, men alle er sosiale og med i leken. "Tante" Zita har tatt på seg oppdragerrollen og prøver å holde styr på dem og lærer dem takt og tone :) Det klør selvsagt i tenner nå, og da er det lindrende å finne noe å bite i. Spesielt i tær som beveger seg bortover bakken.

Alle valpene er nå solgt og fra og med neste torsdag begynner de å flytte ut, en etter en.

Flotte Idris ble sistemann som ble solgt.
Flotte Idris ble sistemann som ble solgt.

Onsdag 22.mai.

I morgen blir valpene seks uker. Du verden som tiden flyr. Været i Trøndelag har vært over all forventning denne måneden, så valpene og alle voksne på to og fire har fått kjenne på det. Samtidig gjør jo det gode været ting enklere når valpene kan gå inn og ut omtrent som de selv vil. 

Ronja ammer merkbart mindre nå, samtidig som valpene spiser godt av oppbløtt tørrfor. Alle vokser og er trygge og uredde.

Fra og med i dag begynner også valpekjøpere og interessenter å komme på besøk for å se på de søte små. Legger ved bilder av valpene slik de ser ut etter nesten seks uker.

Torsdag 9.mai.

I dag er valpene 4 uker. Alle sammen vokser og trives. Nå har de også begynt å spise valpefor. Mor ammer masse fortsatt, men to ganger om dagen får de tilvenne seg litt tørrfor oppbløtt i vann. Ormekur fikk de første gang når de var to uker gamle. Nå ved fire ukers alder får de på nytt.

Iggy tar en hvil sammen med kosepandaen!
Iggy tar en hvil sammen med kosepandaen!


Søndag 5. Mai.

Da er valpene passert tre uker. Alle valpene spiser godt og legger på seg. Mamma Ronja passer godt på og har full kontroll på amming og renhold. Av og til må hun ut å få litt alenetid og frisk luft. Da hender det at Zita lurer seg opp i valpekassa og sjekker at alt er i orden. 

Alle valpene har nå fått navn og er godkjent registrert hos NKK.

Torsdag 25. April.

Valpene er nå blitt to uker gamle. Alle sammen vokser og trives godt. Ronja er en eksemplarisk førstegangsmor og tar seg veldig godt av valpene. Selv om hun synes det er godt å komme ut å få seg en luftetur innimellom ;)

Isaack var den første til å åpne øynene etter 13 dager.
Isaack var den første til å åpne øynene etter 13 dager.

I går ble vi kontaktet av Monster produksjon som skal lage en TV-serie for NRK Super som skal hete "Valpedrømmen". Er dere en familie med barn i alderen 8-13 år som kjøper valp fra dette kullet, kan dere få muligheten til å være med på dette prosjektet!

Torsdag 11. April 2024 ble I-kullet født. 

Fem store flotte valper. Fire hanner og en tispe.

Her er valpene blitt 9 dager gamle. Nå er det på tide å finne navn til de og registrere kullet hos NKK:

Slik ser familietreet til valpene ut
Slik ser familietreet til valpene ut